تحصیل در پیام نور؛ اعتبار مدرک پیام نور

دانشگاه پیام نور یکی از انواع دانشگاه‌های معتبر در سطح کشور است که هرساله دانشجویان زیادی را در رشته‌های تحصیلی مختلف پذیرش می‌کند. تحصیل در پیام نور به دلیل شیوه آموزشی متفاوت با سایر دانشگاه‌ها که اغلب نیمه‌حضوری است، طرف‌داران زیادی را به خود جلب کرده است. اعتبار مدرک پیام نور همیشه یکی از دغدغه‌های دانشجویان این دانشگاه بوده است.

ارزش مدرک پیام نور مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و برای اهداف مختلفی مانند استخدام، ادامه تحصیل، مهاجرت و… از اعتبار خوبی برخوردار است. در حال حاضر در کشور ایران 2569 مؤسسه آموزش عالی و دانشگاه وجود دارد که 466 از این تعداد دانشگاه پیام نور تشکیل می‌دهند. در این مقاله از سری مقالات همراهان فردا به بررسی اعتبار مدرک پیام نور خواهیم پرداخت.

دانشگاه پیام نور چیست؟

انتخاب رشته و دانشگاه از جمله چالش‌برانگیزترین تصمیمات زندگی هر فردی است. انواع مختلفی از دانشگاه‌ها در ایران وجود دارد. دانشگاه پیام نور یکی از انواع دانشگاه‌ها در ایران است که در سال 67 تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باهدف آموزش نیمه‌حضوری تأسیس شد. دانشگاه پیام نور دارای یک سازمان مرکزی در تهران و واحدهای تحت پوشش آن در سراسر کشور است. این دانشگاه هرساله دانشجویان زیادی را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پذیرش می‌کند.

اعتبار مدرک پیام نور یک موضوع مهم و تعیین‌کننده در انتخاب و تحصیل در این دانشگاه است. تحصیل در پیام نور نسبت به دانشگاه‌های دیگر مزایای مختلفی دارد و به همین دلیل موردتوجه محصلان زیادی قرار گرفته است. از جمله مزایای تحصیل در دانشگاه پیام نور می‌توان به عدم اجبار برای حضور در کلاس‌های تئوری، شهریه کمتر نسبت به دانشگاه غیرانتفاعی و آزاد، اعطای وام شهریه، تنوع رشته‌های تحصیلی، امکان تغیر رشته و… اشاره کرد.

دانشگاه پیام نور از دانشگاه‌های شهریه پرداز محسوب می‌شود و دانشجویان برای تحصیل در این دانشگاه باید هر ترم مبلغی را به‌عنوان شهریه ثابت و متغیر پرداخت کنند. بر اساس جدیدترین رتبه‌بندی دانشگاه پیام نور، این دانشگاه نوزدهمین دانشگاه برتر کشور بوده و در سطح آسیا در رتبه 232 قرار دارد. در حال حاضر این دانشگاه بزرگ‌ترین شبکه آموزش عالی دولتی ایران است.

دانشگاه پیام نور چیست؟

اعتبار مدرک پیام نور

اعتبار مدرک دانشگاهی از جمله تأثیرگذارترین عوامل در آینده شغلی و تحصیلی هر شخصی است. دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه و اخذ مدرک، به ادامه تحصیل یا اشتغال چه در داخل و چه در خارج از کشور می‌پردازند. یکی از عوامل تعیین‌کننده برای افرادی که تحصیل در پیام نور را انتخاب می‌کنند، اعتبار مدرک پیام نور برای کار و ادامه تحصیل است. دانشگاه پیام نور یکی از دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم است و از اعتبار بالایی برخوردار است. مدرک این دانشگاه مورد تایید وزارت علوم بوده و از قابلیت اعتبار سنجی مدرک تحصیلی را دارد.

فارغ‌التحصیلان دانشگاه پیام نور می‌توانند به راحتی در ارگان‌ها و سازمان‌های دولتی استخدام شوند و یا در داخل و خارج از کشور به ادامه تحصیل بپردازند. بر اساس آمار در سال‌های اخیر، پذیرفته شدگان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه‌های دولتی را فارغ‌التحصیلان دانشگاه پیام نور تشکیل داده‌اند. در ادامه اعتبار مدرک پیام نور را از جنبه‌های مختلف بررسی می‌کنیم.

1. اعتبار مدرک پیام نور برای مهاجرت

امروزه هدف بسیاری از فارغ‌التحصیلان، مهاجرت شغلی یا تحصیلی به خارج از کشور است. یکی از مهم‌ترین مسائل برای این دسته از افراد اعتبار مدرک پیام نور در خارج از کشور است.  ارزش مدرک پیام نور در کشورهای خارجی با توجه به مورد تایید بودن آن توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نسبت به سایر دانشگاه‌های ایران، میزان قابل قبولی است. علاوه بر این، دانشگاه پیام نور به دلیل اینکه از لحاظ آموزشی از یک ساختار استاندارد تبعیت می‌کند، دارای اعتبار خوبی برای تحصیل در خارج از کشور است.

شرایط پذیرش دانشجو در کشورهای مختلف متفاوت است؛ برای مثال، برخی از کشورهای اروپایی شرایط سختگیرانه‌ای برای پذیرش دانشجویان در نظر می‌گیرند و ممکن است فارغ‌التحصیلان دانشگاه پیام نور را نسبت به فارغ‌التحصیلان سایر دانشگاه‌ها سخت‌تر پذیرش کنند. برخی کشورهای دیگر مانند هند، مالزی، فرانسه، آمریکا و استرالیا دارای شرایط پذیرش دانشجوی راحت‌تری هستند و سختگیری کمتری نسبت به پذیرش اعتبار مدرک پیام نور دارند.

لازم به ذکر است اعتبار مدرک دانشگاه پیام نور در کشور ترکیه که یکی از محبوب‌ترین مقاصد تحصیلی دانشجویان ایرانی است، مورد تایید نیست؛ اما جای نگرانی وجود ندارد، اغلب کشورهای خارجی بیش از اینکه به نوع مدرک دانشگاه برای پذیرش دانشجویان اهمیت بدهند، معدل، نمرات، مهارت و مدرک زبان، رزومه تحصیلی و علمی و… را ملاک قرار می‌دهند. دانشجویان باید بیش از اینکه به اعتبار مدرک پیام نور توجه کنند، بر سطح علمی و سطح مهارت زبان خود تمرکز داشته باشند.

اعتبار مدرک پیام نور برای استخدام

2. اعتبار مدرک پیام نور برای استخدام

بسیاری از فارغ‌التحصیلان دانشگاه پیام نور تمایل دارند پس از اتمام تحصیلات خود مشغول به کار شوند. اعتبار مدرک دانشگاه یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین کننده در به دست آوردن موقعیت‌های شغلی مختلف است. اعتبار مدرک پیام نور برای استخدام در ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف با توجه به مورد تایید بودن آن توسط وزارت علوم، تفاوتی با مدرک دیگر دانشگاه‌ها ندارد. فارغ‌التحصیلان این دانشگاه باید بدانند که مدرک دانشگاه پیام نور برای استخدام در کشور از اعتبار خوبی برخوردار است.

البته باید این نکته را در نظر بگیریم که عوامل مهم‌تری از مدرک تحصیلی برای اسخدام وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به مهارت، تخصص، توانایی‌های اجتماعی و… اشاره کرد. دانشجویان دانشگاه پیام نور در صورت برخورداری از مهارت و تخصص کافی می‌توانند به راحتی در شغل موردنظر خود استخدام شوند. دارندگان مدرک دانشگاه پیام نور می‌توانند بدون هیچ محدودیتی در آزمون‌های استخدامی و کارآموزی مانند آزمون استخدامی آموزش و پرورش، آزمون استخدامی دستگاه متمرکز و… شرکت کنند.

بنابراین، همه دانشجویان جدا از اعتبار مدرک پیام نور، می‌توانند متناسب با رشته و مقطع تحصلی خود برای استخدام در مراکز و سازمان‌های دولتی و خصوصی اقدام کنند. همه دستگاه‌های دولتی و خصوصی موظف هستند دارندگان مدرک فارغ‌التحصیلی دانشگاه پیام نور را استخدام کنند. توجه داشته باشید مدرک فراگیر و مجازی پیام نور ممکن است در برخی سازمان‌ها فاقد اعتبار باشد.

3. مدرک پیام نور برای ادامه تحصیل

یکی از نگرانی‌های دانشجویان دانشگاه پیام نور اعتبار مدرک پیام نور برای تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری است. معمولا برای سنجش و مقایسه اعتبار مدرک دانشگاه‌های مختلف، رتبه علمی دانشگاه را ملاک قرار می‌دهند. به طور کلی نمی‌توان با قطعیت گفت که اعتبار دانشگاه‌های دولتی از سایر دانشگاه‌ها بیشتر است یا اعتبار مدرک دانشگاه پیام نور از دانشگاه آزاد بالاتر است؛ زیرا دانشگاه‌ها هرساله تنها از نظر سطح و رتبه علمی رتبه بندی می‌شوند و بسیاری از پارامترهای دیگر در نظر گرفته نمی‌شوند.

با این حال، در سال‌های اخیر با توجه به نزدیک شدن سطح علمی دانشگاه‌ها به یکدیگر، اعتبار دانشگاه‌ها در زمینه‌های مختلف تفاوت چندانی ندارند. اعتبار مدرک پیام نور برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بسته به اعتبار دانشگاه، اساتیدی که در آن دانشگاه تدریس می‌کنند، اعضای هیئت علمی و… متفاوت است. با توجه به اینکه امتحانات دانشگاه پیام نور به صورت متمرکز و تستی برگزار می‌شوند، دانشجویان این دانشگاه در سال‌های اخیر در آزمون‌های کارشناسی ارشد موفق‌ عمل کرده‌اند. ارزش مدرک پیام نور در پذیرش مقطع دکتری به عوامل مختلفی بستگی دارد.

همانطور که می‌دانید برای قبولی در مقطع دکتری علاوه بر شرکت و قبولی آزمون دکتری، دانشجویان باید در مصاحبه دکتری نیز شرکت کنند. موفقیت در مصاحبه دکتری بیشتر از اینکه به مدرک دانشگاهی بستگی داشته باشد، به سوابق علمی و پژوهشی دانشجویان بستگی دارد؛ بنابراین، دانشجویان نباید نگران اعتبار مدرک پیام نور برای تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی باشند.

مدرک پیام نور برای ادامه تحصیل

جمع‌بندی

در حال حاضر بیش از 450 دانشگاه پیام نور در کشور وجود دارد که با جذب 22 درصد دانشجویان کل کشور در رتبه دوم از نظر تعداد دانشجو قرار دارد. با توجه به این که تحصیل در پیام نور به صورت نیمه حضوری برگزار می‌شود، یکی از بهترین گزینه‌ها برای افرادی است که می‌خواهند از اعتبار مدرک پیام نور برای ارتقای شغلی استفاده کنند. این دانشگاه‌ها همچنین برای کسانی که به دلیل مشغله کاری امکان حضور در کلاس‌های درس را ندارند، گزینه مناسبی هستند.

دانشگاه پیام نور با تولید بیش از 37000 مقاله و کسب نمره 100 شاخص آموزشی در بین 10 دانشگاه جامع برتر کشور قرار دارد. بنابراین، ارزش مدرک پیام نور چه برای ادامه تحصیل در داخل یا خارج کشور و چه اسخدام در مراکز مختلف از اعتبار بالایی برخوردار است. در این مقاله به بررسی اعتبار مدرک پیام نور پرداختیم. در صورت هرگونه سؤال یا ابهام درمورد تحصیل در پیام نور و ارزش مدرک آن می‌توانید با ارسال فرم درخواست مشاوره با مشاوران ما در تماس باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *