نکات مهم ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار

ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار یکی از نکات مهمی است که همواره از دغدغه‌های کارمندان و افراد شاغل بوده است. در سال‌های اخیر که اعمال مدرک تحصیلی در کار با افزایش حقوق و مزایا همراه بوده است، افراد زیادی تشویق به ادامه تحصیلات خود بوده‌اند.

در حال حاضر برخورداری از مدرک تحصیلی در تمام زمینه‌ها یک مزیت به‌حساب می‌آید و یکی از مهم‌ترین الزامات برای پیداکردن شغل است؛ اما یکی از موانعی که برای ادامه تحصیل افراد شاغل وجود دارد، قانون ممنوعیت ادامه تحصیل کارگزاران کشور است. در ادامه این مقاله از سری مقالات همراهان فردا با ما همراه باشید تا به بررسی مزایای ارتقا مدرک همزمان با کار بپردازیم.

ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار

ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار

 یکی از قوانینی که در کشور ما درمورد ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار وجود دارد، قانون ممنوعیت ادامه تحصیل کارگزاران کشور در ساعات اداری و روزهای هفته چه در داخل و چه در خارج کشور است. بدین ترتیب، تحصیل کارمندان دولت در حین کار ممنوع است و کسانی که این قانون را نقض کنند، مجرم شناخته می‌شوند؛ اما افراد شاغل ممکن است بنا بر دلایلی مانند درخواست ارتقا شغلی و تقویت مهارت‌های خود مایل به ادامه تحصیل باشند. در این صورت، کارمندان می‌توانند مطابق قانون عمل کرده و از محل خدمت خود مجوزی برای ادامه تحصیل دریافت کند.

یکی از مهم‌ترین نکات در ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار این است که پیش از اقدام برای این کار، شرایط و توانایی‌های خود را بسنجید. اگرچه در این صورت می‌توانید از مزایای ارتقا مدرک همزمان با کار بهره‌مند شوید؛ اما درصورتی‌که در انجام تکالیف یا وظایف تحصیل و یا کار خود کوتاهی کنید، ممکن است از دانشگاه اخراج شوید یا کار خود را از دست بدهید. ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار مزایای مختلفی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به افزایش حقوق و مزایا، امکان برخورداری از تسهیلات بیشتر، تقویت رزومه کاری، امکان ارتقا شغلی، کسب مهارت‌های بیشتر، یادگیری مدیریت زمان و… اشاره کرد.

آیا امکان ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار وجود دارد؟

درصورتی‌که افراد بتوانند بین تحصیل و کار تعادل ایجاد کنند، به برنامه‌ریزی دقیق و روحیه بالا نیاز دارند تا بتوانند وظایف خود را به‌درستی به جا بیاورند. درصورتی‌که فرد شاغل نتواند به برنامه‌ریزی خود عمل کند، با مشکلاتی مانند کمبود وقت و در نتیجه فشار و استرس مواجه می‌شود. بدین ترتیب، این مشکلات می‌توانند دانشجوی شاغل را از نظر روحی دچار خستگی و فرسودگی کنند.

 یکی از دلایل تصویب ممنوعیت‌های قانونی برای ادامه تحصیل کارگزاران کشور در ساعات اداری، همین مسئله است. این قانون باهدف کاهش مشکلات ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار، پیشگیری از بروز این مشکلات و افزایش کیفیت کار کارگزاران تصویب شده است.

قانون ممنوعیت ادامه تحصیل کارگزاران در ساعات اداری

طبق این قانون که در سال 1372 به تصویب رسید، شرایط خاصی برای ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار در نظر گرفته است. ادامه تحصیل کارگزاران شاغل در کشور اعم از قوه مجریه، قوه مقننه و قوه قضائیه و نهادهای انقلاب اسلامی و شرکت‌های تبعه دولت و کلیه مؤسساتی که به نحوی از بودجه دولت استفاده می‌کنند، در روزهای کاری هفته در داخل و خارج از کشور ممنوع است. بدین ترتیب، کسانی که تخلف کنند به انفصال موقت از خدمت از یک الی سه سال محکوم خواهند شد. تبصره‌های این قانون به شرح زیر است:

  • ادامه به تحصیل تمام‌وقت کارکنان با استفاده از مأموریت و مرخصی با تعیین جانشین به شرطی مجاز است که همزمان با تحصیل، اشتغال اداری نداشته باشند. وزارت آموزش‌وپرورش می‌تواند برای ادامه تحصیل کارمندان خود مأموریت تحصیلی نیمه‌وقت صادر کند. این مأموریت نباید در طول خدمت از 36 ماه بیشتر باشد. در این صورت امکان ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار برای کارمندان آموزش‌وپرورش وجود دارد.
  • جانبازان پنجاه‌درصد به بالا و رزمندگان از شمول این قانون مستثنی هستند.
  • استفاده از بودجه و امکانات دولتی مانند وسیله نقلیه، هزینه رفت‌وآمد و… برای ادامه تحصیل و ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار ممنوع است و با متخلف برخورد خواهد شد.
  • امتیازات قبولی کارگزاران تا زمان استفاده از مجوزها در این قانون محفوظ است.

باتوجه‌به این قانون، ادامه تحصیل کارگزاران خارج از ساعات اداری یا با استفاده از مأموریت آموزشی یا مرخصی با رعایت قوانین و مقررات مربوطه مجاز است. بدین ترتیب، ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار تنها در صورتی امکان‌پذیر است که افراد شاغل مجوز دستگاه محل خدمت خود را برای ادامه تحصیل ارائه دهند.

مرخصی تحصیلی برای ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار

در قانون کار جمهوری اسلامی، امکان مرخصی تحصیلی برای مشمولان قانون کار نیز فراهم شده است. کارگران و کارمندان مشمول قانون کار امکان اخذ مرخصی تحصیلی را خواهند داشت. همان گونه که از نام مرخصی تحصیلی مشخص است، این نوع مرخصی برای آن دسته از کارگرانی پیش‌بینی شده است که قصد دارند ادامه تحصیل داده و از مزایای ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار برخوردار شوند.

 به همین دلیل، قانون کار مرخصی تحصیلی را به همراه مرخصی بدون حقوق برای این افراد در نظر گرفته است. مدت مرخصی تحصیلی مشمولان قانون کار دو سال است و درصورتی‌که کارفرما و کارگر به توافق برسند، مدت مرخصی تحصیلی به مدت دو سال دیگر قابل‌تمدید است.

اعمال مدرک تحصیلی در کار

امروزه افراد باهدف استفاده از حقوق و مزایای بیشتر اقدام به ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار می‌کنند؛ برای مثال افرادی با مدرک کارشناسی در دستگاه‌های اجرایی استخدام شده‌اند و سپس تصمیم به ادامه تحصیل می‌گیرند که می‌توانند با رعایت قوانین مربوطه، به ارتقا مدرک تحصیلی خود بپردازند. دولت برای این افراد مزایایی را معین کرده است. یکی از این مزایا این است که این افراد می‌توانند در طول زمان کاری خود از اعمال مدرک تحصیلی در کار و در نتیجه آن مزایای بیشتر استفاده کنند.

ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار

بهترین دانشگاه‌ها برای ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار

ادامه تحصیل برای افراد شاغل به دلیل شرایط متفاوت شغلی سخت‌تر از سایر افراد جامعه است. ازآنجایی‌که ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار تنها در صورت رعایت قانون مربوطه امکان‌پذیر است، افراد باید دانشگاه‌ها و مراکزی را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند که با شرایط آن‌ها سازگاری داشته باشد. افراد شاغل می‌توانند باتوجه‌به نیاز و شرایط خود یکی از انواع دانشگاه های کشور را انتخاب کنند. همه ما می‌دانیم برای افراد برای تحصیل در دانشگاه و ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی بالاتر باید از سد کنکور با موفقیت عبور کنند.

باتوجه‌به این موضوع که افراد شاغل برای ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار به دلایل مختلف نمی‌توانند در این آزمون شرکت کنند، بهتر است دانشگاه‌هایی را انتخاب کنند که دانشجویان را بدون کنکور پذیرش می‌کنند. از جمله این دانشگاه‌ها می‌توان به دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشگاه آزاد، دانشگاه غیر انتفاعی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه مجازی و… اشاره کرد. در ادامه به‌صورت مختصر به بررسی هرکدام می‌پردازیم.

1. دانشگاه آزاد

دانشگاه آزاد یکی از بهترین گزینه‌ها برای افرادی است که قصد ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار را دارند. دانشگاه آزاد از جمله دانشگاه‌های خصوصی کشور است که برای پذیرش دانشجویان نیاز به شرکت در کنکور سراسری ندارد. افراد با هر سطح علمی می‌توانند در این دانشگاه‌ها در رشته دلخواه تحصیل کنند. البته لازم به ذکر است رشته‌هایی مانند پزشکی و پیراپزشکی از این قاعده مستثنی هستند. دانشگاه آزاد در قبال شهریه‌ای که از دانشجویان دریافت می‌کند، امکانات تحصیلی و رفاهی خوبی را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.

2. ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار؛ دانشگاه غیر انتفاعی

مؤسسات آموزش عالی غیر انتفاعی از دیگر گزینه‌های موجود برای ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار است. این مؤسسات تحت‌نظر وزارت علوم اداره می‌شوند و از سطح علمی بالایی برخوردار هستند. از نکات مثبتی که درمورد دانشگاه غیر انتفاعی وجود دارد، عدم نیاز به کنکور برای پذیرش است. تحصیل در دانشگاه‌های غیر انتفاعی منوط به پرداخت شهریه است. شهریه این دانشگاه نسبت به دانشگاه آزاد و پردیس خودگردان کمتر است. از دیگر مزایای این دانشگاه‌ها می‌توان به برگزاری کلاس‌ها به‌صورت حضوری و غیرحضوری اشاره کرد.

3. پردیس خودگردان

دانشگاه‌های پردیس خودگردان از دیگر گزینه‌های پیش روی افراد شاغل برای ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار و اعمال مدرک تحصیلی در کار هستند. این دانشگاه‌ها تمام هزینه‌های خود را از دانشجویان دریافت می‌کنند و هیچ‌گونه وابستگی مالی به بخش‌های دولتی ندارد. پذیرش دانشجو در این دانشگاه‌ها بر اساس سوابق تحصیلی امکان‌پذیر است. پردیس خودگردان امکان برگزاری کلاس‌ها به‌صورت حضوری و نیمه‌حضوری را برای دانشجویان فراهم می‌کند.

4. دانشگاه پیام نور

دانشگاه پیام نور از جمله دانشگاه‌های نیمه‌دولتی در کشور است که امکان ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار را برای افراد شاغل ایجاد می‌کنند. از مهم‌ترین مزایای این دانشگاه‌ها، آموزش نیمه‌حضوری است. سیستم آموزشی در دانشگاه‌های پیام نور به‌صورت دانشجو محور است؛ بدین ترتیب که دانشجو دروس تئوری را به‌صورت خود خوان و بدون نیاز به حضور در کلاس مطالعه می‌کند و در امتحانات پایان ترم شرکت می‌کند. شهریه تحصیل در این دانشگاه نسبت به دانشگاه‌های آزاد و غیر انتفاعی بسیار پایین‌تر است. افراد می‌توانند با سوابق تحصیلی در دانشگاه پیام نور مشغول به تحصیل شوند.

5. دانشگاه جامع علمی کاربردی

هدف از ایجاد این دانشگاه‌ها، افزایش سطح علمی و مهارت افراد در مشاغل عملی بوده است. این دانشگاه‌ها در برنامه‌های آموزشی خود دروس عملی مختلفی را ارائه می‌دهند و یکی از بهترین موارد برای ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار هستند. پذیرش در دانشگاه جامع علمی کاربردی به‌صورت بدون کنکور و با سوابق تحصیلی امکان‌پذیر است. میزان شهریه این دانشگاه‌ها نسبت به دانشگاه‌های آزاد و غیر انتفاعی کمتر است.

6. دانشگاه مجازی

در سال‌های اخیر با پیشرفت تکنولوژی برخی از دانشگاه‌ها دوره‌های تحصیلی مجازی را برای دانشجویان برگزار می‌کنند. این دانشگاه به‌صورت کاملاً غیرحضوری هستند و دانشجویان از طریق اینترنت و در بستر برنامه‌های آنلاین به تحصیل می‌پردازند. دانشگاه مجازی یکی از بهترین گزینه‌ها برای ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار است؛ زیرا افراد می‌توانند بدون نیاز به شرکت در کلاس‌های درس موفق به اخذ مدرک تحصیلی شوند. امکان پذیرش در این دانشگاه‌ها از طریق کنکور سراسری و سوابق تحصیلی وجود دارد.

دانشگاه جامع علمی کاربردی

جمع‌بندی

باتوجه‌به اهمیت مدرک در جوامع امروزی، افراد زیادی به دنبال ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار هستند. ازآنجایی‌که ارتقا مدرک تحصیلی مزیت‌های زیادی از جمله افزایش حقوق و مزایا به همراه دارد، اعمال مدرک تحصیلی در کار اهمیت زیادی دارد. مزایای ارتقا مدرک همزمان با کار باعث تشویق کارمندان به ادامه تحصیل شده است. مدارک تحصیلی همواره از عواملی بوده است که ارتقا جایگاه و امتیازات شغلی کارکنان را به همراه دارد. در صورت هرگونه ابهام درمورد ارتقا مدرک تحصیلی همزمان با کار، با مشاوران ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *