تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیرانتفاعی

یکی از مهم‌ترین سؤالات دانش‌آموزان در زمان انتخاب رشته دانشگاه، این است که کدام دانشگاه برای تحصیل بهتر است. بسیاری از دانش‌آموزان تحصیل در دانشگاه‌های غیردولتی را انتخاب می‌کنند. از جمله دانشگاه‌های غیردولتی که در سال‌های اخیر طرف‌داران زیادی در بین دانشجویان پیدا کرده‌اند، می‌توان به دانشگاه آزاد و دانشگاه غیرانتفاعی اشاره کرد. تحصیل در این دانشگاه‌ها با پرداخت شهریه همراه است و دانشجویان می‌توانند با شرکت در کنکور و پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی در این دانشگاه‌ها مشغول به تحصیل شوند.

تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیرانتفاعی یکی از سؤالاتی است که معمولاً در بین دانشجویان مطرح می‌شود. بسیاری از دانشجویان دررابطه‌با تفاوت میان اعتبار مدرک دانشگاه آزاد و اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی ابهاماتی دارند. در این مقاله از سری مقالات همراهان فردا با ما همراه باشید تا به بررسی تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیرانتفاعی بپردازیم.

دانشگاه آزاد

قبل از بررسی تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیرانتفاعی به بررسی هرکدام می‌پردازیم. دانشگاه آزاد اسلامی ازجمله دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم است و به‌عنوان بزرگ‌ترین مرکز آموزشی و پژوهشی در سطح ایران شناخته می‌شود. در حال حاضر شمار فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد به بیش از 6 میلیون نفر و تعداد اساتید این دانشگاه به 37000 نفر می‌رسد. اعتبار دانشگاه آزاد توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تایید شده است. این دانشگاه طیف گسترده‌ای از رشته‌های تحصیلی را در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌دهد.

امروزه بیش از 400 واحد دانشگاه آزاد در سراسر کشور وجود دارد. دانشگاه آزاد از جمله دانشگاه‌های غیردولتی و شهریه پرداز محسوب می‌شود و دانشجویان برای تحصیل در این دانشگاه ملزم به پرداخت شهریه ثابت و متغیر هستند. اعتبار مدرک دانشگاه آزاد امروزه از نظر ادامه تحصیل، مهاجرت تحصیلی و ارزش استخدامی در رتبه دوم پس از دانشگاه دولتی قرار دارد. لازم به ذکر است دانشگاه آزاد دارای بالاترین شهریه در بین انواع دانشگاه‌ها است.

تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیرانتفاعی؛ دانشگاه غیرانتفاعی

تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیرانتفاعی؛ دانشگاه غیرانتفاعی

حال که با دانشگاه آزاد آشنا شدید، بهتر است برای درک بهتر تفاوت دانشگاه آزاد با دانشگاه غیرانتفاعی، توضیح مختصری درمورد اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی ارائه دهیم. دانشگاه غیرانتفاعی یکی دیگر از انواع دانشگاه های کشور از نوع غیردولتی در ایران است که در سال‌های اخیر شاهد جذب دانشجویان بسیاری بوده است. دانشگاه غیرانتفاعی با افزایش تعداد دانشجویان در سال‌های اخیر، از نظر کیفی و کمی، سطح علمی و امکانات آموزشی رفاهی رشد چشمگیری داشته است. این دانشگاه در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می‌پذیرد. دانشگاه غیرانتفاعی مانند دانشگاه آزاد از جمله دانشگاه‌های شهریه پرداز است.

دانشجویان می‌توانند با شرکت در کنکور و پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی در دانشگاه غیرانتفاعی ثبت‌نام کنند. اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی در بین دانشگاه‌های کشور در رتبه سوم پس از دانشگاه آزاد قرار دارد. از جمله تفاوت مدرک دانشگاه آزادبا غیرانتفاعی می‌توان به این نکته اشاره کرد که شهریه دانشگاه غیرانتفاعی کمتر از دانشگاه آزاد است. برخی از واحدهای دانشگاهی غیرانتفاعی مانند واحدهای مستقر در شهرهای بزرگ از امکانات خوبی برخوردار هستند؛ اما در مجموع امکانات آموزشی و سطح علمی این دانشگاه‌ها نسبت به دانشگاه‌های سراسری و آزاد پایین‌تر است.

تفاوت دانشگاه آزاد و غیرانتفاعی

دانشگاه‌های غیرانتفاعی از جمله مراکز خصوصی آموزش عالی هستند که در سال‌های اخیر دانشجویان زیادی را به خود جذب کرده‌اند؛ اما نسبت به دانشگاه آزاد از سطح علمی و امکانات آموزشی چندانی برخوردار نیستند. معمولاً دانشگاه غیرانتفاعی با دریافت شهریه بالا و امکانات آموزشی رفاهی کمتر از سایر دانشگاه‌ها دانشجویان کمتری را در مقایسه با دانشگاه آزاد جذب می‌کند. دانشگاه غیرانتفاعی فضای آموزشی محدودتری در انتخاب رشته از سایر دانشگاه‌ها دارد. در حال حاضر بیش از 300 دانشگاه غیرانتفاعی در کشور وجود دارد. تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیرانتفاعی می‌تواند به رتبه علمی دانشگاه وابسته باشد.

معمولا اساتیدی که در دانشگاه‌های آزاد تدریس می‌کنند نسبت به اساتید دانشگاه غیرانتفاعی در رده پایین‌تری از نظر سطح علمی قرار دارند و این مسئله می‌تواند دلیلی برای تفاوت مدرک دانشگاه آزاد و دانشگاه غیرانتفاعی باشد. اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی و اعتبار مدرک دانشگاه آزاد از نظر وزارت علوم تایید شده هستند و از این رو هیچگونه منعی برای مهاجرت، استخدام و ادامه تحصیل نخواهد داشت.

تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیرانتفاعی

تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیرانتفاعی

مدرک دانشگاه آزاد و غیرانتفاعی از نظر اعتبار در رتبه خوبی بین دانشگاه‌های کشور قرار دارند. تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیرانتفاعی برای استخدام، مهاجرت و ادامه تحصیل از نظر اعتبار و ارزش فرق چندانی ندارد. در ادامه به مقایسه اعتبار مدرک دانشگاه آزاد با اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی در زمینه‌های مختلف می‌پردازیم.

1. تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیرانتفاعی در مهاجرت

به‌طورکلی مدرک دانشگاه آزاد و دانشگاه غیرانتفاعی به دلیل موردتأییدبودن این مؤسسات آموزشی توسط وزارت علوم از اعتبار خوبی برای مهاجرت کاری و تحصیلی برخوردار هستند. مدارک دانشگاه‌های غیرانتفاعی و آزاد دارای ارزش ترجمه مدرک تحصیلی و استعلام مدرک تحصیلی هستند. نکته مهمی که دررابطه‌با تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیرانتفاعی و سایر دانشگاه‌ها وجود داشته باشد، دریافت بورسیه‌های تحصیلی است. ممکن است دانشجویان دانشگاه‌های آزاد و غیرانتفاعی مسیر سخت‌تری را برای اخذ بورسیه نسبت به دانشجویان دانشگاه‌های سراسری داشته باشند.

لازم به ذکر است علاوه بر اهمیت اعتبار مدرک دانشگاه آزاد و اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی برای مهاجرت، عوامل دیگری همچون مدرک زبان، سطح دانشگاه، رزومه تحصیلی و… نیز اثرگذار هستند. اگر قصد مهاجرت تحصیلی دارید، بهتر است دانشگاه‌های آزاد و غیرانتفاعی را انتخاب کنید که رنک علمی بالاتری داشته باشند. به‌طورکلی برای مهاجرت تحصیلی بین اعتبار مدرک دانشگاه آزاد و اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی تفاوت چندانی وجود ندارد.

2. تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیر انتفاعی در ادامه تحصیل

تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیرانتفاعی برای دانشجویانی که قصد تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی را دارند از اهمیت بالایی برخوردار است. اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد اسلامی برای ادامه تحصیل در کشور به ترجیحات فردی هر دانشجو بستگی دارد. دانشجویانی که قصد تحصیل مقاطع ارشد و دکتری در دانشگاه‌های دولتی را دارند، صرف‌نظر از نوع دانشگاه محل تحصیل باید از پیشینه علمی و رزومه تحصیلی خوبی برخوردار باشند. به‌طورکلی برای ادامه تحصیل در ایران تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیرانتفاعی از اهمیت بالایی برخوردار نیست؛ بلکه به تلاش و ارتقا سطح علمی دانشجویان بستگی دارد.

تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیرانتفاعی در استخدام

3. تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیرانتفاعی در استخدام

اگرچه ممکن است برخی از ارگان‌های دولتی برای استخدام افراد اعتبار مدرک دانشگاه آزاد و اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی را ملاک قرار دهند، اما آنچه برای ورود به بازار کار در اولویت قرار دارد، مهارت و دانش افراد است. اعتبار مدارک دانشگاه‌های آزاد و دانشگاه غیر انتفاعی در بازار کار تفاوتی باهم ندارند. لازم به ذکر است ازآنجایی‌که دانشگاه غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد مورد تأیید وزارت علوم هستند، فارغ‌التحصیلان این دانشگاه‌ها هیچ‌گونه منعی برای شرکت در آزمون‌های استخدامی نخواهند داشت.

جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با غیرانتفاعی پرداختیم. اما به یاد داشته باشید که دانشگاه آزاد، غیرانتفاعی و یا هر دانشگاه دیگری برای تحصیل دانشجویان تأسیس شده است، امکانات، ویژگی‌ها، نقاط ضعف و نقاط قوت منحصربه‌فرد خود را دارند. به‌طورقطع نمی‌توان گفت اعتبار مدرک دانشگاه آزاد از اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی بیشتر است یا اعتبار دانشگاه آزاد از دانشگاه سراسری کمتر است.

نکته‌ای که در این مورد باید به یاد داشته باشید این است که اعتبار هر دانشگاه به عوامل مختلفی مانند سطح علمی، تعداد اعضای هیئت‌علمی، تعداد مقالات، تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی و… بستگی دارد. مهم‌ترین نکته در انتخاب و تحصیل در هر یک از دانشگاه‌های کشور، شرایط و ترجیحات هر شخص است. در این مقاله از سری مقالات همراهان فردا کوشیدیم هرآنچه لازم است دررابطه‌با تفاوت مدرک دانشگاه آزاد با دانشگاه غیرانتفاعی بدانید را در اختیار شما قرار دهیم. از اینکه تا پایان با ما همراه بودید از شما متشکریم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *