هر آنچه باید درباره تفاوت مدرک پیوسته و ناپیوسته بدانید!

احتمالاً تاکنون عبارات کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته را زیاد شنیده‌اید. آیا تفاوت مدرک پیوسته و ناپیوسته را می‌دانید؟ این سؤال معمولاً برای دانش‌آموزان کنکوری مطرح می‌شود و ممکن است اکثر داوطلبان را در انتخاب رشته تحصیلی دچار ابهام کند. تحصیل در مقطع کارشناسی پیوسته به دوره تحصیلی پیوسته و بدون وقفه گفته می‌شود که دانشجویان بدون توقف تحصیل کرده و پس از گذشت 4 سال فارغ‌التحصیل شوند.

دوره کارشناسی ناپیوسته مربوط به متقاضیانی است که دارای مدرک کاردانی پیوسته یا کاردانی ناپیوسته هستند و می‌توانند پس از 2 سال تحصیل مدرک کارشناسی خود را دریافت کنند. در این مقاله از سری مقالات همراهان فردا، ضمن توضیح ارزش مدرک کارشناسی ناپیوسته و پیوسته، به بررسی اعتبار مدرک کارشناسی پیوسته خواهیم پرداخت.

کارشناسی پیوسته چیست؟

کارشناسی پیوسته چیست؟

پیش از اینکه به بررسی تفاوت مدرک پیوسته و ناپیوسته بپردازیم، توضیحی درمورد هرکدام ارائه می‌دهیم تا بتوانید این تفاوت را بهتر درک کنید. کارشناسی پیوسته به‌صورت پیوسته برگزار می‌شود و دانشجویان در طول دوره ۴ ساله یا 8 نیمسال به تحصیل می‌پردازند. اغلب رشته‌های با کنکور و پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی دانشگاه‌ها به صورت کارشناسی پیوسته برگزار می‌شوند. دانشجویان با تحصیل در این مقطع طی 4 سال متوالی تحصیل مدرک کارشناسی (لیسانس) دریافت می‌کنند.

داوطلبان برای تحصیل در این مقطع و برخورداری از اعتبار مدرک کارشناسی پیوسته، باید دارای مدرک دیپلم (نظام جدید، نظام قدیم+ مدرک پیش دانشگاهی یا مدرک دیپلم 4ساله نطام قدیم) باشند. این دانش‌آموزان می‌توانند با برخورداری از مدارک مذکور با شرکت در کنکور سراسری یا ثبت‌نام بدون کنکور وارد مقطع کارشناسی پیوسته شوند. اعتبار مدرک کارشناسی پیوسته بسته به نوع دانشگاه، سطح علمی، تعداد اعضای هیئت علمی و… مشخص می‌شود و تفاوت مدرک پیوسته و ناپیوسته در اعتبار مدرک مطرح نیست. به طور کلی تنوع رشته‌های تحصیلی در مقطع کارشناسی پیوسته بیشتر از کارشناسی ناپیوسته است.

تفاوت مدرک پیوسته و ناپیوسته؛ کارشناسی ناپیوسته چیست؟

تحصیل در مقطع کارشناسی ناپیوسته مانند کارشناسی پیوسته به دریافت مدرک لیسانس منتهی می‌شود با این تفاوت که دوره تحصیل تنها از 2 سال (4 نیمسال تحصیلی) تشکیل شده است. لازم به ذکر است تفاوت مدرک پیوسته و ناپیوسته با توجه به عوامل مختلفی از جمله نوع و رتبه علمی دانشگاه قابل بررسی است. داوطلبان برای تحصیل در مقطع کارشناسی ناپیوسته باید از مدرک کاردانی ناپیوسته برخوردار باشند. امکان ورود به مقطع کارشناسی با مدرک دیپلم و پیش‌دانشگاهی میسر نیست.

فارغ‌التحصیلان دوره کاردانی دانشگاه‌ها که پس از دو سال تحصیل مدرک فوق‌دیپلم یا کاردانی را دریافت کرده‌اند، می‌توانند برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ناپیوسته به مدت 2 سال مدرک کارشناسی دریافت کنند. معمولاً تعداد رشته‌های کارشناسی ناپیوسته ارائه شده در دانشگاه‌ها کمتر از کارشناسی پیوسته است. دانش‌آموزان در صورت تمایل به برخوداری از ارزش مدرک کارشناسی ناپیوسته، می‌توانند به دو روش کنکور و سوابق تحصیلی در این مقطع به تحصیل بپردازند. در صورتی که رشته کارشناسی ناپیوسته موردنظر دانش‌آموزان در بین رشته‌های بدون کنکور نباشد، باید در کنکور کاردانی به کارشناسی که توسط سازمان سنجش برگزار می‌شود، شرکت کنند.

تفاوت کارشناسی پیوسته و ناپیوسته

تفاوت کارشناسی پیوسته و ناپیوسته

ازآنجایی‌که دانشگاه‌های مختلفی در ایران وجود دارد که از نظر رتبه و سطح علمی در رتبه‌های مختلفی قرار دارند، مدرک کارشناسی پیوسته و ناپیوسته به نوع دانشگاه محل تحصیل دانشجویان بستگی دارد. مدرک کارشناسی پیوسته و ناپیوسته از نظر اعتبار مدرک هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. تنها وجه تمایز این دو مدرک، مدت‌زمان تحصیل و مدارک موردنیاز برای ثبت‌نام است. ارزش مدرک کارشناسی ناپیوسته بسته به دانشگاه محل تحصیل دانشجو ممکن است از اعتبار مدرک کارشناسی پیوسته بیشتر باشد.

برای مثال تفاوت مدرک پیوسته و ناپیوسته که در دانشگاه اصفهان تحصیل کرده باشند، تنها در طول دوره تحصیل است؛ درحالی‌که مدرک کارشناسی ناپیوسته دانشجویی که در دانشگاه علمی کاربردی تحصیل کرده است از دانشجویی که در مقطع کارشناسی ناپیوسته در دانشگاه های دولتی تحصیل کرده است، کمتر است. از دیگر تفاوت مدرک پیوسته و ناپیوسته می‌توان به چارت درسی اشاره کرد. چارت درسی یک رشته ثابت در دو مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته با یکدیگر متفاوت هستند. تنوع رشته‌های تحصیلی ارائه شده در دانشگاه‌های کشور در مقطع کارشناسی پیوسته، بیشتر از کارشناسی ناپیوسته است.

تفاوت مدرک پیوسته و ناپیوسته

تحصیل در مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته در دانشگاه‌های کشور به دریافت مدرک کارشناسی (لیسانس) منجر می‌شود و از نظر ارزش و اعتبار مدرکی تفاوتی باهم ندارند. فارغ‌التحصیلان مقاطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته می‌توانند با شرکت در آزمون کارشناسی ارشد که هرساله توسط سازمان سنجش برگزار می‌شود شرکت کنند. تفاوت مدرک پیوسته و ناپیوسته از نظر ارزش استخدامی به نوع دانشگاهی بستگی دارد.

دانشجویانی که می‌خواهند از ارزش مدرک کارشناسی ناپیوسته برای استخدام استفاده کنند، باید مدرک کاردانی و کارشناسی یکسانی داشته باشند. برای مثال دانشجوی کارشناسی ناپیوسته رشته ادبیات برای شرکت در آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش، باید دارای مدرک کاردانی و کارشناسی ادبیات باشد. ممکن است برخی به دلیل اینکه دانشجویان کارشناسی پیوسته مدت‌زمان بیشتری را مشغول به تحصیل بوده‌اند، بر دانشجویان کارشناسی ناپیوسته برای استخدام ارجح بدانند.

دانشجویان کارشناسی پیوسته معمولاً به دلیل گذراندن تعداد واحدهای بیشتر و جامع‌تر در بعضی موقعیت‌های شغلی نسبت به دانشجویان کارشناسی ناپیوسته در اولویت قرار می‌گیرند. این موضوع به معنای کم‌بودن ارزش مدرک کارشناسی ناپیوسته نیست؛ زیرا اعتبار مدرک کارشناسی پیوسته با ناپیوسته تفاوتی ندارند. تفاوت مدرک پیوسته و ناپیوسته برای مهاجرت نیز به نوع دانشگاه و رشته تحصیلی دانشجویان بستگی دارد. اعتبار مدرک پیوسته و ناپیوسته برای مهاجرت تفاوتی باهم ندارد.

 کدام دانشگاه‌ها کارشناسی ناپیوسته ارائه می‌دهند؟

 کدام دانشگاه‌ها کارشناسی ناپیوسته ارائه می‌دهند؟

حال که با تفاوت مدرک پیوسته و ناپیوسته آشنا شدید، بهتر است دانشگاه‌هایی که هرکدام از این مقاطع را ارائه می‌دهند نیز آشنا شوید. مقطع کارشناسی ناپیوسته توسط دانشگاه‌های سراسری (روزانه و شبانه)، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه غیر انتفاعی و دانشگاه علمی کاربردی ارائه می‌شود. لازم به ذکر است دوره کارشناسی ناپیوسته در دانشگاه‌های پیام نور ارائه نمی‌شود.

دانشجویان کاردانی می‌توانند با شرکت در آزمون کاردانی به کارشناسی در دانشگاه‌های دولتی مشغول به تحصیل شوند. آزمون کاردانی به کارشناسی برای تعداد محدودی از رشته‌های تحصیلی از جمله گروه پیراپزشکی و فنی مهندسی برگزار می‌شود. لازم به ذکر است تفاوت مدرک پیوسته و ناپیوسته در کنکور مقطع کارشناسی ارشد هیچ تأثیری نخواهد داشت.

جمع‌بندی

دانشگاه‌های مختلفی در ایران وجود دارند که طیف گسترده‌ای از رشته‌ها و مقاطع تحصیلی را به دانشجویان ارائه می‌دهند. از جمله این مقاطع تحصیلی می‌توان به کارشناسی پیوسته و ناپیوسته اشاره کرد. دانشجویان می‌توانند باتوجه‌به شرایط خود در هریک از این مقاطع مشغول به تحصیل شوند و از ارزش مدرک کارشناسی ناپیوسته و یا اعتبار مدرک کارشناسی پیوسته برای مهاجرت، ادامه تحصیل یا اشتغال استفاده کنند.

از جمله تفاوت مدرک پیوسته و ناپیوسته می‌توان به طول دوره تحصیل، مدرک موردنیاز برای ثبت‌نام، چارت درسی و… اشاره کرد. در این مقاله کوشیدیم هرآنچه لازم است درمورد تفاوت‌های مدرک پیوسته و ناپیوسته بدانید را در اختیار شما قرار دهیم. در صورت هرگونه ابهام یا سؤال درمورد ارزش مدرک کارشناسی ناپیوسته می‌توانید با ارسال فرم درخواست مشاوره تخصصی با مشاوران ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *